^Back To Top

Podprogram 2016 - efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  2. Współpracowaliśmy z 58 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa świętokrzyskiego.
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 4 444 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 1 505 ton żywności;
    • 94 953 paczek żywnościowych;
    • 108 300 posiłków.
  5. W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 240 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 4 555  osoby
  6. Rodzaje warsztatów:
      • Kulinarne – 60 spotkań dla 1 025 uczestników
      • Żywieniowo - dietetyczne – 60 spotkań dla 1 182 uczestników
      • Edukacja ekonomiczna – 60 spotkań dla 1 051 uczestników
      • Niemarnowanie żywności – 60 spotkań dla 1 297 uczestników

 

Copyright © 2013. Bank Żywności w Ostrowcu Świętokrzyskim  Rights Reserved.